Great Court Restaurant by Softroom

Design Contract is paying attention to the latest great hospitality projects, and gladly present to you, Great Court Restaurant, an massive achievement to London’s most popular and prestigious institution: The British Museum.

Softroom is an internationally recognized architecture and interior design studio. Based in central London they deliver projects worldwide. One of their last challenges was add another layer to the spatial complexity and restrained architecture of this glorious space! Take a look. 

  Great Court Restaurant by Softroom Great Court Restaurant by Softroom Great Court Restaurant by Softroom Great Court Restaurant by Softroom 1   

The restaurant, with its central entrance and white fabric canopy, occupies an elliptical terrace that wraps around the upper level of the museum’s Great Court.

Great Court Restaurant by Softroom Great Court Restaurant by Softroom Great Court Restaurant by Softroom Great Court Restaurant by Softroom 2

Upholstered chairs and banquettes are covered in Knoll’s Aegean blue color in recognition of the museum’s Greek Revival style.

SEE ALSO: New Hotel: The Ritz-Carlton

Great Court Restaurant by Softroom Great Court Restaurant by Softroom Great Court Restaurant by Softroom Great Court Restaurant by Softroom 3

The rounded backs of classic Thonet chairs echo the museum’s tall, arched window openings.

Great Court Restaurant by Softroom Great Court Restaurant by Softroom Great Court Restaurant by Softroom Great Court Restaurant by Softroom 4

SEE ALSO: Lone Star Court by Rottet Studio

Great Court Restaurant by Softroom Great Court Restaurant by Softroom Great Court Restaurant by Softroom Great Court Restaurant by Softroom 5 Great Court Restaurant by Softroom Great Court Restaurant by Softroom Great Court Restaurant by Softroom Great Court Restaurant by Softroom 6

Diners can be seated at standard-height dining tables, high counters, the bar, or in banquettes.

Great Court Restaurant by Softroom Great Court Restaurant by Softroom Great Court Restaurant by Softroom Great Court Restaurant by Softroom 7

Though the designers did not receive approval to install artifical lighting beneath the canopies, natural light
filters through the atrium ceiling for a soft glow.

 

Source: Design Contract